מי חמוץ של אימא? מקור שמו של המרק הרומני המפורסם אינו ידוע, אך פירושו הוא “מרק חמוץ”. אלו מכם שגדלו על טעמו של המרק, ודאי יודעים, כי יש לו וריאציות רבות, כאשר כל גרסה לוקחת אותנו לאזור אחר ברומניה. אך הבסיס הוא בשר, ירקות שורש ועשבי תיבול ועלים של הלאושטיאן החמוץ-חריף.

צ'ורבה הרומני!

כדי לקבל את טעמו האהוב של מרק הצ’ורבה נזרוק לתוך הסיר לימון, מי כבישת כרוב, מי גבינה חמוצים, מרכיבים חמוצים נוספים (עפ”י הטעם), וכמובן, את עלי הלאושטיאן שהזכרנו קודם.

כאמור, לצ’ורבה פנים רבות וטעמים נפלאים המגיעים מאזוריה השונים של המדינה.

ריכזנו עבורכם מספר דוגמאות של הצ’ורבה:

  • “צ’ורבה דה פשטה” – מרק דגים
  • “שקמבה צ’ורבה” ע”ב קיבת בקר
  • “צ’ורבה דה פסואלה” – מרק שעועית
  • “צ’ורבה דה פרישוארה” – ע”ב כדורי בשר מתובלים
  • “צ’ורבה דה לגומה” – צמחוני לחלוטין

 

 יש לכם מתכונים שווים? שתפו אותנו!